zondag 30 januari 2011

't is in de sjakosj!

Joehoew! Mijn project voor mijn secret valentine is klaar..af..geen werk meer..gedaan!!
Misschien denken sommigen nu wel:

- dat ik ne minnaar heb (hoewel het dan zeer dom is om dat zomaar op een blog te melden!)..
- dat ik een valentijn-mens ben (oh boy)

Vandaar misschien eerst een kort woordje uitleg: Secret Valentine is een initiatief van 't Leuvens Stiksel . Wie dat wou, mocht meedoen aan 'secret valentine'.. Je maakt een cadeautje voor iemand anders (diegene die ik heb gekregen is me totaal onbekend, dus best wel leuk! en 14 februari geef en krijg je dus een cadeautje. Mijn cadeautje is al klaar... Hopelijk is het nu snel 14 februari..

Tot zover deel 1 van de verklaring van mijn titel..

DEEL 2 is... Dat ik een sjakosj heb gemaakt!
Mama had er al zo eentje gemaakt (gevonden bij Jente) en ik vond die ook echt heel leuk. Vandaag hielp mama me en dus kwam ik tot dit resultaat:






Joehoew! De sjakosj heeft twee verschillende kanten, dus super afwisselend voor de kijker...

EN!!! Hoera hoera, pas op het einde van de sjakosj heb ik 2 naalden gebroken! Dat is een recordnaaitijd dus voor die ene die er eerst in zat! Hij is gewonnen.

Mama rokt!

Ik deed de laatste week mijn rok nog een paar keer aan. Om te showen. Maar algauw vond ik dat hij eigenlijk echt wel te groot was, ik kon hem bijna van mijn billen afschuiven (niet handig voor een kleuterjuf om zoiets op het werk aan te doen)... Daarom besloot ik om hem cadeau te doen. En wel aan mijn lief mamaatje.. Zij pastte hem en het zat haar als gegoten. Ze vond hem ietwat kort (???) maar in de zomer zal ze dat fantastisch vinden denk ik! Als tegenprestatie hoop ik dat ze ooit ook een blog start want ze kan naaien als de beste en ze kan met de computer werken als geen ander... :) :)

zondag 23 januari 2011

Gsm beschermhoes!

Ik zat in de klas rustig iets te vertellen in de kring toen plots BOEM BAF BONK .. Mijn gsm uit mijn broekzak viel. Mijn GSM zit meestal in mijn broekzak (lees: als hij niet in mijn broekzak zit zit hij in mijn handtas. Zit hij daar niet in dan ben ik ernaar op zoek..). Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde.. Een kleuter raapte mijn GSM op en gaf hem terug aan mij (wat een lieve kinderen toch he!). Maar toen bedacht ik me dat ik dringend een hoes moest maken voor dat spul..
Dus vandaag is het ervan gekomen!!! Eerst stof gezocht die goed bij mijn roos mobieltje past .. En het werd de mooie vosstof die ondertussen vrijwel iedereen heeft... Ik krijg zin om meer van die hoesjes te maken want het was gemakkelijk en heel snel klaar.. Oke nee, ik heb weer eerst liggen prullen en mijn spanning van mijn draad was te laag waardoor de ondersteek heel los was.. Waardoor ik veel heb moeten uittrekken en opnieuw heb moeten stikken.. Maar ik had moed en deze keer GEEN stress whoehoe!

Daarenboven heb ik mijn Flow-kalender ook vandaag ein-de-lijk in elkaar geprutst (leuk werkje:))...Ik heb ook heel wat voor school gewerkt. De kleuters krijgen heel wat leuke dingen voorgeschoteld in thema 'Elmer' (olifant). En ik ben nog op bezoek geweest bij de schoonouders. Vandaag was het de eerste dag in mijn leven dat ik precies meer uren had dan normaal.. Joepie, nog zo'n dagen a.u.b!!!

In de naailes zijn we vrijdag begonnen aan een tricot jurkje. Ik kijk al uit naar het resultaat want ik vind de stof ZALIG mooi!!!!

zondag 16 januari 2011

Eerste rok is een feit!

Deze namiddag gezellig genaaid met Ienemiene (met onder andere nog enkele Bridget Jones naald-momenten, ik begin te denken dat het niet aan mij ligt)..

Mijn eerste rok is bij deze een feit!!! Ik ben er wel fier op! ons volgend project in de naailes zal een kleedje in tricot zijn.. Het stofje is er al. De wil ook. Nu nog het naaimachine (en vooral de naalden) meekrijgen...


Bedankt ienemiene voor de hulp!!
en Ildadee voor de les!

Bridget Jones ging naar het Leuvens stiksel...

Er zijn heel wat momenten in mijn leven dat ik me voel zoals Bridget Jones zich moet voelen.. (voor mama: bridget jones is een dame uit een film die heel lomp is-lompe dingen zegt-vrij tot zeer onhandig is... )
Ooit begon ik zelfs met een vriendin 'bridget-jones'-momenten op te tellen. Toen we dit samen afspraken, waren we een tent aan het opzetten en viel ik over een haring... Bridget Jones -moment was er dus al na nog geen miuut!

Dinsdag was het weer zover... Ik ging vol moed samen met flexje naar het "Leuvens stiksel".
Klaar om te beginnen aan het -ondertussen beruchte- pyramidezakje van eloleo...
Ik was goed voorbereid moet ik zeggen, ik had thuis al alles mooi uitgeknipt.. Ik leende van iemand wat vliesline en streek het op mijn buitenstof... Met de verkeerde kant... DE VERKEERDE KANT. Het bleef bijgevolg niet plakken en ik voelde me al helemaal belachelijk omdat het bij de anderen zo vlot ging... Gelukkig legde flexje dan uit dat je een strijkkant en een plakkant hebt aan de vliesline. Dat weet ik nu dus ook (en jullie bij deze ook-als jullie het nog niet wisten;))

Daarna beginnen naaien... Enkele keren terug moeten losmaken want ofwel totaal naast rits gestikt ofwel totaal fout gestikt.. Spanning alom, ik haat losmaken!
Om het allemaal compleet te maken, naaide ik recht op mijn rits en brak mijn naald in twee. Dit was niet de eerste keer.. Mijn naalden waren bij deze op. Gelukkig zat er een lieve mama-van-een-kleuter-van-mijn-klas naast mij, die mij een nieuwe naald gaf (DANK U ANNELIES!). Ik kon weer verder.. Maar niet voor lang. De naald sloeg scheef en ging onderaan niet meer door het gaatje. Welkom, Bridget Jones gevoel!! De tijd drong, dus mocht ik op Flexje haar naaimachine verder doen. Gelukkig ging het vanaf dan iets vlotter en net om 22u was mijn tasje klaar! Blij, maar met een tikkeltje stress en 'brrr nooit meer' ging ik naar huis.. Dankjewel, kathleen voor de eervolle vermelding op jouw blog de dag nadien-haha-:)


Straks richting ienemiene om mijn rok volledig af te werken en donderdag volg ik nog een workshop, maar daarover meer na donderdag!

Groetjes!
Bridget Jones

zondag 2 januari 2011

Ik nam met spijt afscheid...

Gelukkig nieuwjaar!!!!

Ik nam stiekem met spijt afscheid...
2010 was een heel mooi jaar voor mij..
Veel te mooi om achterwege te laten...
Ik werd 25
Ik heb de 'mooiste dag van mijn leven' achter de rug, toen ik trouwde met mijne man. Het was onvergetelijk en het nadromen is nog niet gedaan...
Ik ging zalig naar Parijs en Turkije met mijn man
Ik ben trotse meter geworden van een kleine held...

MAAR 2011 wordt ook mooi...Ik bedenk me net dat ik bij heel veel maanden wel iets heb om naar uit te kijken...
in januari heb ik mijn eerste rok ooit af!!! (3 januari om wat preciezer te zijn, so let it be!)
in februari gaan we op weekend met t schoon-gezin
in maart gaan we een hele week skiƫn (of snowboarden, ik ben er nog niet echt uit)
in april gaan we op weekend met t schoon-gezin en gezin samen
In mei worden er veel boelekes geboren (waarvoor ik dan cadeautjes kan maken)
de hele maand Juli zitten wij(mijn man en ik)  in Zuid-Afrika...Jammer genoeg wordt mijne held die maand ook 1 jaar en kan ik er dus niet bijzijn.
vanaf augustus is het nog een beetje te ver van mijn bed show om over te dromen (geef toe, tot juli plannen hebben is ook al mooi).
over het ganse jaar is het mogelijk dat mijn man en ik een huis kopen
en wie weet wie weet wat ligt er nog in't verschiet:)

ok, ik ben erover.. Dag 2010, Welkom 2011!