zondag 12 december 2010

Oproep tot het kiezen van een nieuwjaarswens

Zoals wel elke kleuterjuf, ben ik zo rond deze periode op zoek naar een leuke nieuwjaarswens voor op de nieuwjaarsbrieven... Lees mee en wees ontroerd:) :

Ik kom hier op mijn teentjes
en met mijn korte beentjes
zoals de grote mensen
u een zalig nieuwjaar wensen

OFWEL:

de kerstboom staat hier mooi en stil,
weet je wat hij zeggen wil?
alle mensen groot en klein

moeten allemaal vriendjes zijn.
gelukkig nieuwjaar hier,

gelukkig nieuwjaar daar
en nu de kusjes: vang ze maar

Laten jullie even weten welke je de leukste vindt? (dus: niet op het kruisje rechtsboven klikken nu, maar even op 'een reactie plaatsen' klikken en reageren:) (het mag ook met gewoon een cijfer 1 of 2, voor de stille wateren onder jullie).
Bedankt!

10 opmerkingen:

 1. Waw, zo lief!! Ik vind nummer 2 het leukste gedichtje, omdat het ook een mooie boodschap brengt, maar het is natuurlijk wat langer en moeilijker dan het eerste. In welk kleuterjaar geef je les? Ik zit hier met een bijna 3-jarige in huis en ik zou al helemaal ontroerd zijn met het eerste nummertje ook, hoor :) Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleuters zijn 3 jaar, eerste kleuterklas. Ze kunnen ze alletwee aan hoor, ik heb nog twee weken om het in te oefenen (en met gebaren gaat het altijd makkelijker) Bedankt voor de reactie:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nummer 2 is veel origineler! :) Neem dat maar... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. inderdaad , ik vind 2 ook veel mooier en met een boodschap,begin er morgen al maar aan want zal niet gemakkelijk zijn, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben ook voor nummer twee, ik vind de 'vriendjes' zo schattig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't is in orde! ik doe de tweede versie en ik begin er vandaag nog mee... De bijhorende prenten zijn al afgedrukt en ingekleurd! Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ging ook net stemmen voor nummer twee maar zie dat je al gekozen hebt. Ik vind het steeds bewonderenswaardig hoe die kleuterjuffen dat elk jaar toch weer klaar spelen, moet toch een hele klus zijn om dat aan te leren...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat aanleren valt reuze mee en is supertof! Ik maak daar dan prenten bij en zo kunnen ze het onthouden. De prenten die ik gebruik staan ook op hun nieuwjaarsbrief, zo hebben ze het gevoel dat ze zelf 'lezen'..Ik probeer wel vaker een versje aan te leren, maar met nieuwjaar hoop ik altijd dat ze het echt ALLEMAAL kennen. Dat is nu het geval.
  Ohja, wat meer vervelend is aan de nieuwjaarsbrieven is het inplakken van de brieven in een sjieke hoes en dan nog eens invullen voor wie ze zijn (boemie en boempie, mama en papa, vake en moeke,..) ik had er dit jaar 73 in te plakken en in te vullen en dat was weinig;)

  BeantwoordenVerwijderen