zaterdag 16 april 2011

nog een kledingstuk voor het onderlichaam!

Whoehoe rok 2 is al een feit! Gisterennamiddag bij Pauli binnengegaan op zoek naar nog leuke tricot, omdat het vorig rokje zo leuk was geweest om te maken... En kei-mooie tricot gevonden..
Ikke blij!! Met een meterke zou ik toe komen en daarvoor betaalde ik 10euro.
Vannacht over de stof -en de verwerking ervan- gedroomd, dus ik kon me niet houden om er vandaag een rokje van te maken.. Minder zwierig model als mijn eerste rok (patroon wat ingekort) en de naden liggen ook mooier in elkaars verlengde..
Ik moet enkel nog mooi leren knippen want de binnenkant van de rok is nogal "hoekig" op sommige plaatsen (misschien overlock ik zoiets wel binnen 10jaar ofzo!). En aan de ene kant is mijn rok anders (wijder precies) dan aan de andere kant (en dat had ik met rok 1 ook voor).. De onderkant is ook niet erg professioneel afgewerkt (hoe doen jullie dat? Met lat afmeten van bovenuit?? Ik doe het nu gewoon op "gevoel" en stik zo om..)

Maar toch ben ik geweldig content met mijn nieuwe aanwinst!

5 opmerkingen:

 1. Weer een schoontje! Ik had dat vroeger (toen ik nog geen overlock) had ook, dat die kantjes zo lelijk waren afgewerkt. De onderkant lukte me wel om mooi om te naaien, maar langs binnen zag het er toch niet zo proper uit. :-) Als je ooit een overlock hebt kan je nog altijd de zijkanten mooi afwerken he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een funky rokje zeg! 'k Zal ook eens een uitstapje naar Pauli moeten maken denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ideaal voor de zoom is een rokspuit, vermits een mens meestal van geen kanten symmetrisch is gebouwd ;-)
  Superleuk rokje uit een keimooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net bij Ildadee geleerd! :) Voor de bruidsmeisjes hun jurken heb ik de lengte van taille (of waar je band ook komt) tot aan de plaats waar de rok mag eindigen (knie, onder de knie, boven de knie...) En dan die lengte vanaf dat punt telkens afmeten en heel veel naaldjes steken... (Ale zo heb ik het nu geleerd en het werkt wel!) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ! Héél erg jaloers! Onlangs kwam ik bij Pauli en zag het stofje dat jij nu aanhebt ! Maar vermits ik nog niet echt een goed patroon kende, liet ik het maar liggen.. Nu zie ik het bij jou: FANTASTISCH gewoon!
  Welk patroon gebruikte je?

  BeantwoordenVerwijderen