zondag 26 december 2010

kerstcadeautjes voor mijn held

Gisteren hebben we, zoals wel meerdere mensen, Kerstmis gevierd. En bij Kerst horen cadeautjes!!!!
Mijn petekindheld wil en krijgt ook wat natuurlijk (en terecht!)...
Veel ideetjes door 't hoofd maar op basis van dit Heilig lied


Hoe lijdt dit kindeke hier in de kou
Ziet eens hoe alle zijn ledekens beven.
Ziet eens hoe dat het weent en krijt van rouw!gekozen voor het thema 'winter bibber kou'!
Eerst een lekker warm fleece dekentje. Op het stoffenspektakel had ik een echt jongensstofje gekozen in fleece (met auto's, helicopters,..). ik kreeg het laatste van de rol en het was enorm scheef geknipt (danku wel kraampjeshouder, ik ben echt geweldig goed in het recht knippen van stof 'humhum').
Ik vond dat het groene fleece er geweldig goed bij ging, dus knipte ik eerst alles recht (grrr) en stikte de twee 'lappen' aan elkaar. En voila, mijne held kreeg een (speel)deken.En dan .. op naar cadeautje 2 voor mijn petekindheld.. Het zou een drakenmuts worden, gevonden bij bymiek.. Toffe tutorial en zag er niet erg moeilijk uit (toch?).
Eerst eentje geprobeerd, test test! Deze muts was heeeel klein en werd een muts voor Jules, de klaspop in mijn klas die elke week gaat logeren.
deze muts was niet 100 procent mijn goesting, jules leek eerder een kieken! Al waren de kleuters het er allemaal over eens dat hij nu Kamiel van Kaatje was (een draak!!!joehei).
Op naar de tweede muts dus. Deze werd groter en de 'drakenkam' werd enkele fleece ipv dubbele. Dankzij de kleine grote broer, werd de voering ook iets 'beweeglijker'. Ik kreeg van hem een oude rode Tshirt.
Ik was enorm fier op mijn mutske, t zag goed in elkaar en het was vrij vlot gegaan.
Omdat ik thuis geen baby heb om de muts op uit te testen, deed ik het maar op een pop. De pop werd gemaakt door mijn eigenste mamaatje (knap knap knap):
Ok, trots op mijn creaties.
Op naar kerst met mijn muts..
DIE WAS TE KLEIN! Ohjee, wat een ramp. Mijn petekindheld deed de muts aan en HIJ WAS TE KLEIN. Te klein te klein te klein.

Ok, dan maar passen bij het nichtje van mijn petekindheld, die een smaller hoofdje heeft. Te klein. Weeral. OK, muts is uiteindelijk geen kerstcadeau geworden voor mijn petekindheld :( Domper op de feestvreugde, maar ok, hij heeft toch een leuk dekentje gekregen ook...
 maar het zal zijn bestemming krijgen in de poppenkamer van mijn klas(of een nieuwe voor klaspop Jules want deze is mooier afgewerkt).
Maar de drakenmuts is nog niet van mij af.. Deel drie gaat zich laten volgen EN zal MOETEN passen...

4 opmerkingen:

 1. Amai, de held mag content zijn met zo een lieve meter! Super schattige fleece dat je gevonden hebt! En recht stikken, dat ziet hij immers niet, hij is te afgeleid door de autootjes en de helicopters :) Trouwens, wat me wel opvalt is dat de hoeken zo mooi afgerond zijn, goed gedaan!

  Oh super jammer dat de muts te klein was, maar nu weet je hoe het moet eh. In een knip (en wat genaai) gaat de derde muts af zijn :)


  www.ienemiene.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat de muts te klein was, maar volgens mij komt dat wel in orde met poging drie. De aanhouder wint hé. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 3de keer goeie keer, ik vind anders dat Jules er ook geweldig mee staat (of zit)hij kan er ook maar geniet van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, super, was ook al een tijdje aan het denken aan een drankenmuts, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen